Kurumsal İşlemler Banka Hesapları Öğrenci Sınav Sonuçları Kurum/Bayi Sınav Sonuçları E-Satış Video Çözümler

Derneğimize ait kurumsal uygulamalara sağ tarafta bulunan bu menüden ulaşabilirsiniz.

Özdebir 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Toplandı

16/12/2024

Toplantı fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

BASIN AÇIKLAMASI                                                                                         

ÖZDEBİR 22. OLAĞAN GENEL KURULU ANKARA’DA TOPLANDI

ÖZDEBİR’in 22. Olağan Genel Kurulu, 14 Aralık 2024 Cumartesi günü Ankara’da Hotel İçkale’de toplandı. Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığına aday gösterilen 21. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Naci ATALAY, katılan tüm üyelerin oylarını alarak yeniden başkan seçildi.


Naci ATALAY, Genel Kurul’a hitaben yaptığı açış konuşmasında; 40 yıla yakın bir geçmişi geride bırakan ÖZDEBİR’in 22. Olağan Genel Kurulunu kutladı ve toplantıya katılan tüm ÖZDEBİR üyelerine teşekkür etti.


Atalay konuşmasında; “40. yıla uzanan geçmişiyle köklenmiş kurumumuz ÖZDEBİR’in yönetiminde olmak ayrı bir gurur ayrı bir onur kaynağıdır. Sizlerin, ÖZDEBİR üyesi tüm üyelerimizin de bu duyguları yaşadığına ve yaşatacağına inanıyoruz. Geçen üç yıllık dönemde bu anlayış, duygu ve düşüncelerle ÖZDEBİR adını gerek eğitim dünyamızda temsil etmeye gerek on binlerce eğitimci ve milyonlarca öğrencimizi ÖZDEBİR markasıyla buluşturmaya ve ÖZDEBİR’i geleceğe daha da güçlendirerek taşımaya çalıştık. Ülkemizin siyasal, toplumsal, ekonomik koşullarının kurumlarımızda olduğu gibi derneğimiz çalışmalarında da elbette olumlu-olumsuz etkileri ve sonuçları olmaktadır. 21. Dönem çalışmalarımızı Genel Kurulumuzun takdirine sunacağız. Bundan sonra da hep birlikte ve dayanışma içinde eğitimimize hizmete devam edecek, eğitim dünyamızda marka olmuş ÖZDEBİR’imizi de hep birlikte yarınlara, nice yıllara taşıyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

   

Toplantıda farklı siyasi partilerden temsilciler de hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerem Altun ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kaplan, İyi Parti Temsilcisi Hasan Celep ve Eşi Mürvet Celep, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yazıcı, Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Aydın, STK İlişkiler Başkan Yardımcısı Nuri Can Kutoğlu Genel Kurulu selamladılar. Söz alan siyasi parti temsilcilerinin yaptıkları konuşmaların ortak noktasını; eğitim politikaları ile ilgili kararların alandaki tüm paydaşların görüşü alınarak sonuçlandırılmasının önemine vurgu yapılması oluşturdu.


22.Olağan Genel Kurul, Dernek üyelik ödentisi ve mevzuat gereği bazı maddelerde tüzük değişikliği de yaptı.


Dilek ve öneriler bölümünde Üyelerimizden Gül Kadun Göleç ve Murat Yıldırım söz alarak dilek ve görüşlerini Genel Kurul ile paylaştılar.

 

Göleç, ÖZDEBİR’in ilk üyelerinden olmaktan duyduğu gururu paylaşarak sözlerine başladı ve üyeliği boyunca Dernekle birlikte katıldığı projeler hakkında bilgi verdi. 1999 Gölcük depremi sırasında ÖZDEBİR olarak bölgede yürütülen yardım ve dayanışma çalışmalarını üyelere hatırlattı. Yıldırım ise eğitim kurumu olmayan kurum ve kuruluşların eğitim-öğretim alanında faaliyet göstermesinin sakıncalarını ve buna karşı ÖZDEBİR’in etkili bir mücadele yürütmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Yönetim Kurulu Başkanlığına aday gösterilen 21. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Naci ATALAY’ın listesi, katılan tüm üyelerin oylarını alarak yeniden seçildi. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde çalışılacağını dile getiren ATALAY, tüm üyelerin dilek ve isteklerini dikkate alarak haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti. Genel Kurul’a katılan konuklara ve üyelere teşekkür eden Başkan, tüm ÖZDEBİR ailesi bileşenlerine 22. Dönem çalışmaları için başarı dileklerini sundu.

  

Saygıyla kamuoyuna duyururuz.

ÖZDEBİR 22. DÖNEM YÖNETİM KURULU

Yönetim Kurulu Başkanı

Naci ATALAY

Konya

Genel Sekreter

Sabri YILDIZ

Denizli

Sayman

Cemil AKÇA

Ankara 

Yönetim Kurulu Üyesi

Kurtuluş ARIKAN

İstanbul

Yönetim Kurulu Üyesi

Yavuz MÜFTÜOĞLU

Sakarya

Yönetim Kurulu Üyesi

Yılmaz ÖZTÜR

İzmir

Yönetim Kurulu Üyesi

Cihat AKYOL

Eskişehir

ÖZDEBİR 22. DÖNEM DENETLEME KURULU 

Denetleme Kurulu Başkanı 

Fatma CÖMERT

Ankara

Denetleme Kurulu Üyesi

Yıldırım ÖZYEĞEN

Ankara

Denetleme Kurulu Üyesi

Cem Feridun ÇAĞLAR

Ankara